Die Keure is een Vlaamse educatieve uitgeverij die, bouwend op een lange en mooie traditie, is uitgegroeid tot een toonaangevende speler. Op onze leerplatformen Kabas en Polpo omarmen we enthousiast en vol ambitie de vele nieuwe mogelijkheden die de digitalisering biedt. Want onderwijs blijft ertoe doen, ook in de digitale wereld van nu en morgen.
Gedeelde passie voor het onderwijs
Wij delen de passie voor het onderwijs en de missie van iedere leerkracht: elke leerling zo goed mogelijk onderwijzen en daardoor maximaal te laten ontplooien. De leerling komt altijd op de eerste plaats en als je daarbij ook nog rekening wil houden met de individuele verschillen, heb je niet alleen een boeiende, maar ook een complexe uitdaging.
Precies op dat punt kruisen onze wegen: jouw uitdaging, is ook onze uitdaging. Elk uitgeefverhaal in die Keure start met een wisselwerking tussen leerkracht, leerling en uitgever. De leerkracht staat in het veld en is de expert.
Samen duurzaam
onderwijzen
Ons doel? Een klimaatneutraal bedrijf worden. Daarom zetten we in op meerdere initiatieven.
Wij vinden het een grote meerwaarde te kunnen meewerken aan projecten die het verschil maken voor leerkracht en leerling. We zijn steeds op zoek naar nieuwe en efficiënte methodieken en middelen. Maar voor ons gaat het nog iets verder. De grens tussen kwaliteitsvol onderwijzen en toekomstgericht opvoeden vervaagt steeds meer. De rol van de school wordt daarin steeds belangrijker en de verantwoordelijkheid voor wie daar professioneel mee bezig is, alsmaar breder. Ook hierin willen wij, binnen onze mogelijkheden, een heel eind met jullie meegaan. `Daarom plaatsen we graag de initiatieven en organisaties die dit jaar op onze steun kunnen rekenen, in de kijker.
Stichting Pelicano
Pelicano gaat elke dag de strijd aan tegen kinderarmoede in ons land. Elk kind die in ons land woont, heeft recht op dezelfde kansen: voldoende voedsel, gezonde leefomstandigheden, degelijk onderwijs en een zinvolle vrijetijdsbesteding. Stichting Pelicano helpt kinderen die in schrijnende armoede leven, tot ze hun plaats vinden in het werkveld. Met die duurzame aanpak doorbreken zij de vicieuze armoedecirkel. Hoe gaan ze te werk?